Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι διατηρείται σταθερό, η Μαδρίτη κινείται 0,2% ανοδικά, ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%. Κρατικά ομόλογα, πληθωρισμός, αυξήσεις επιτοκίων στο επίκεντρο των αγορών.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στην αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και στα εταιρικά κέρδη τετάρτου τριμήνου 2021 έχουν επικεντρωθεί οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα.

Στο επίκεντρο παραμένει και ο πληθωρισμός, καθώς οι ανησυχίες για τις τιμές καταναλωτή έχουν κυριαρχήσει τους τελευταίους μήνες την ώρα που οι αγορές αναμένουν τις αποφάσεις από τη κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ την άλλη εβδομάδα για σύσφιξη της εξαιρετικά χαλαρής πολιτικής.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, άλμα 24,2% έκανε ο δείκτης τιμών παραγωγού για βιομηχανικά προϊόντα στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020. Τον Νοέμβριο ήταν 19,2%. Οπως αναφέρθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία αυτή ήταν η υψηλότερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τον Νοέμβριο, ο συνολικός δείκτης αυξήθηκε κατά 5,0% τον Δεκέμβριο του 2021.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε εκ νέου τα επιτόκια δανεισμού την Πέμπτη εν μέσω ανησυχιών για οικονομική επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Οπως μεταδίδει το CNBC, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια για δάνεια ενός έτους κατά 10 μονάδες βάσης, από 3,8% σε 3,7%.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι διατηρείται σταθερό, η Μαδρίτη κινείται 0,2% ανοδικά, ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v