Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία-ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,5%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,5%, η Μαδρίτη 1,6%, ενώ το Μιλάνο 2%.. Στο επίκεντρο οι εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και η συνεδρίαση της Fed αυτής της εβδομάδας.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία-ΗΠΑ

Απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αυτή την εβδομάδα και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς οι εντάσεις με τη Ρωσία αυξάνονται.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν σχεδιάζει να απομακρύνει τις οικογένειες διπλωματών από την Ουκρανία επί του παρόντος, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, λίγη ώρα αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αντίστοιχη κίνηση υπό τον φόβο μιας στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι ευρωπαϊκές αγορές πρόκειται να ακολουθήσουν τις αντίστοιχες αγορές Ασίας-Ειρηνικού που κινήθηκαν καθοδικά τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις αυξημένες εντάσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed - πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη και την Τετάρτη για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός είναι μια σημαντική ανησυχία για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και οι επενδυτές θα ακούσουν προσεκτικά τα σχόλια για το πόσο ανήσυχη είναι στην πραγματικότητα η Fed — ο πρόεδρος Jerome Powell πρόκειται να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,5%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,5%, η Μαδρίτη 1,6%, ενώ το Μιλάνο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v