Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το διεθνές αρνητικό κλίμα κοκκινίζει τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 2,1%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 2%, το Μιλάνο 1,8% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,9%. Πιέσεις στις μετοχές από τις αυξημένες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Το διεθνές αρνητικό κλίμα κοκκινίζει τις ευρωαγορές

Κατηφορίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, ακολουθώντας το διεθνές αρνητικό κλίμα. Η κίνηση έρχεται μετά από τις απώλειες χθες στη Wall, καθώς τα αυξημένα yields συνεχίζουν να ασκούν πίεση στις τεχνολογικές μετοχές, κάνοντας τα μελλοντικά κέρδη λιγότερο ελκυστικά. 

Η πτώση των τεχνολογικών μετοχών γίνεται πιο βαθιά λόγω και της κατρακύλας των μετοχών του Netflix. Μόλις 2,5 εκατ. συνδρομητές αναμένει ότι θα προσθέσει το Netflix αυτό το τρίμηνο, αριθμός που υπολείπεται των εκτιμήσεων της Wall Street και θα σημαίνει την πιο αργή έναρξη νέας χρονιάς για την εταιρεία σε τουλάχιστον μια δεκαετία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μετοχές του Netflix κάνουν βουτιά 20% στα 404,50 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, διαγράφοντας περίπου 45 δισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την προοπτική ότι ο γίγαντας του video streaming εισέρχεται σε μια νέα φάση πιο αργής ανάπτυξης. Οι μετοχές των Walt Disney και η Roku επίσης υποχωρούν.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, βουτιά κάνουν οι τιμές του Bitcoin και του Ethereum, εξαϋλώνοντας σχεδόν 150 δισ. δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin κατρακυλά 7,8% τις τελευταίες 24 ώρες και τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 38.726 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση, σημειώνει πτώση 9,3%, στις $2.852, αφότου έφτασε έως και 2.809,51 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα επίσης με το CoinDesk. Περίπου 147 δισ. δολάρια εξαφανίστηκαν από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 3,7% χαμηλότερα κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή - ήταν πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Ωστόσο, ήταν 2,6% υψηλότερα από το σημείο πριν από την πανδημία, από τον Φεβρουάριο του 2020.

Η Φρανκφούρτη χάνει 2,1%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 2%, το Μιλάνο 1,8% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v