Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί άνοδος στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Ισχυρές πιέσεις στον χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα συμπεράσματα της Fed, τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και στα μακροοικονομικά στοιχεία.

«Με τον πληθωρισμό να βρίσκεται αρκετά πάνω από το 2% και μια ισχυρή αγορά εργασίας, η επιτροπή FOMC έκρινε ότι θα είναι σύντομα κατάλληλη μια αύξηση των επιτοκίων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως υπάρχει χώρος για να συνεχιστεί ο διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την Ουκρανία, πρόσθεσε όμως ότι μοιάζει σαφές ότι τα κύρια αιτήματα της Ρωσίας για την ασφάλειά της δεν ελήφθησαν υπόψη από την Ουάσιγκτον, αν και η Μόσχα δεν θα σπεύσει να βγάλει συμπεράσματα.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, σταθεροποιήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Ιανουάριο, ενώ η πρόβλεψη για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε μόλις κατά 0,2 μονάδες σε μηνιαία βάση, στις -6,7 μονάδες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Αγοράς GfK. Το καταναλωτικό κλίμα αυξήθηκε τον Ιανουάριο, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης, με τον δείκτη να ενισχύεται κατά 5,7 μονάδες σε μηνιαία βάση και πάνω από 21 μονάδες σε ετήσια, στις 22,8 μονάδες.

Ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,65% στις 470 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 7.554 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,42% στις 15.524 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,60% στις 7.023 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,2% στα 87,48 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 2% στα 1.792 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,9% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1147 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v