Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές, αποσύρει στρατεύματα η Ρωσία

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,4%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο 1,4%. Στους στρατώνες τους επιστρέφουν κάποια ρωσικά στρατεύματα, που ήταν στα ουκρανικά σύνορα.

Κέρδη στις ευρωαγορές, αποσύρει στρατεύματα η Ρωσία

Ανεβάζει ταχύτητα η άνοδος για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη και αυξάνονται τα κέρδη τους, καθώς κάποια ρωσικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στους στρατώνες τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής περιοχής, αφού ολοκλήρωσαν τα γυμνάσιά τους, έχουν ήδη αρχίσει (…) να επιστρέφουν στους στρατώνες τους”, δήλωσε ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την πρώτη ένδειξη υποχώρησης της Μόσχας στην κρίση με τη Δύση που ξεκίνησε στα τέλη του 2021.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς θα έχουν συνομιλίες σήμερα, καθώς ανεβάζουν ταχύτητα οι διπλωματικές προσπάθειες εν μέσω φόβων της Δύσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, έναν ισχυρισμό πάντως που το Κρεμλίνο αρνείται.

Στο μέτωπο των δεδομένων, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 4,1% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Ηταν κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, όπως ενημέρωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, διάγραμμα «βλέπει» το Bitcoin να κινείται προς τις $53.000. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό και το μπρεντ υποχωρούν σχεδόν 2%, στα 93,65 δολάρια το πρώτο και στα 94,78 το δεύτερο, ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v