Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Η Φρανκφούρτη χάνει 3,2%, το Λονδίνο 2%, το Παρίσι 3,3%, η Μαδρίτη 3,1% και το Μιλάνο 3,6%.

Βουτιά στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Μεγάλες απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εντάσεις στην Ουκρανία και τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την προοπτική των αυξήσεων επιτοκίων. Η Φρανκφούρτη χάνει 3,2%, το Λονδίνο 2%, το Παρίσι 3,3%, η Μαδρίτη 3,1% και το Μιλάνο 3,6%.

Συνάντηση με τη Ρωσία και άλλα μέλη βασικής ευρωπαϊκής ομάδας ασφαλείας για την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορά της ζητά η Ουκρανία. Οπως μεταδίδει το BBC, ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba είπε ότι η Ρωσία έχει αγνοήσει επίσημα αιτήματα τα οποία της ζητούν να εξηγήσει τη συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Η Ουκρανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την προσπάθειά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για να αποφύγει τον πόλεμο με τη Ρωσία, ανέφερε το BBC επικαλούμενο τον πρέσβη της χώρας στη Βρετανία, κάτι που θα ισοδυναμούσε με σημαντική παραχώρηση προς τη Μόσχα ως απάντηση στη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της.

Σε υψηλό επταετίας το πετρέλαιο, άλμα πάνω από 1% κάνουν οι τιμές, με το επίκεντρο στις γεωπολιτικές εντάσεις. Ο κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία ρίχνει το ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα καταγράφει απώλειες και τη Δευτέρα, φτάνοντας στο 1,1343 δολάριο, πολύ κάτω από το ανώτατο όριο της περασμένης εβδομάδας του 1,1495 δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v