Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία στηρίζει τις ευρωαγορές

Ανοδος 0,6% για τον DAX και CAC. Ηρεμούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας. Βίντεο με απόσυρση στρατευμάτων δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Σε νέο υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός στη Βρετανία.

Η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία στηρίζει τις ευρωαγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στα σύνορα της Ουκρανίας βρίσκονται οι επενδυτές και σήμερα, αν και οι ανησυχίες συνεχίζουν να ηρεμούν, αφότου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο δείχνει τανκς και στρατιωτικά οχήματα να αναχωρούν από την ουκρανική χερσόνησο Κριμαία, μετά την ολοκλήρωση στρατιωτικών γυμνασίων εκεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε χθες Τρίτη δραματική έκκληση στον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, να κάνει πίσω από το κατώφλι του πολέμου με την Ουκρανία, προειδοποιώντας εναντίον των «άσκοπων θανάτων και της καταστροφής» που θα προκαλούσε η Μόσχα αν εισέβαλε και κάνοντας λόγο για διεθνή οργή με την οποία θα ερχόταν αντιμέτωπος ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 5,5% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, όπως ανέφερε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσοστό είναι ενισχυμένο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 5,4% - η ετήσια άνοδος του Δεκεμβρίου ήταν η υψηλότερη από το 1992. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,1% τον Ιανουάριο.

Οι κινήσεις στις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές: Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι κερδίζει 0,6%, η Μαδρίτη 0,7% όπως και το Μιλάνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v