Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μικρή άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο μόλις 0,12%, έχοντας αντιστρέψει τις προηγούμενες απώλειες. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν κέρδη 1,2% ενώ οι τραπεζικές υποχώρησαν 0,4%.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπια θετικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και να αξιολογούν τις προοπτικές για την παγκόσμια νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο μόλις 0,12%, έχοντας αντιστρέψει τις προηγούμενες απώλειες. Η Φρανκφούρτη έκλεισε 0,2% ανοδικά, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι οριακά αρνητικά, η Μαδρίτη κατά 0,3% υψηλότερα, ενώ το Μιλάνο κατά 0,6%. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν κέρδη 1,2% ενώ οι τραπεζικές υποχώρησαν 0,4%.

Η σουηδική Trelleborg έκανε άλμα πάνω από 23% καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip μετά την ανακοίνωση της Yokohama Rubber ότι θα αγοράσει την επιχείρησή της των ελαστικών για 2,18 δισ. δολάρια.

Αντίθετα, η γερμανική εταιρεία κατασκευής μαγειρικών συσκευών Rational υποχώρησε 11%.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1%, στα 113,49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση φτάνει στα $120.

Οι παγκόσμιες αγορές παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις που αφορούν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ παγκόσμιων ηγετών και διεθνών φορέων.

Το ΝΑΤΟ διέθεσε επιπλέον στρατεύματα κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ επέβαλαν περισσότερες κυρώσεις κατά των ρωσικών ελίτ και αξιωματούχων και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν δισεκατομμύρια επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v