Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,8%. Σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 8,3%.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη ανακτώντας τις απώλειες που σημείωσαν μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ,  

Θετικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι διεθνείς αγορές ανέκαμψαν από το εκτεταμένο sell off των τελευταίων ημερών, που προκλήθηκε κυρίως από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων. Στο επίκεντρο και η πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης.

Η πρόσφατη αστάθεια της αγοράς οφείλεται στις ανησυχίες των επενδυτών για την αύξηση των επιτοκίων και τα ερωτηματικά σχετικά με το πόσο επιθετικά θα ενεργήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ για να περιορίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Επιπλέον, συνεχίζουν να παρακολουθούν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα.

Ο ρυθμός αύξησης των τιμών καταναλωτή επιβραδύνθηκε στις ΗΠΑ τον Απρίλιο καθώς οι τιμές της βενζίνης υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ, σε μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός ίσως να έχει πιάσει «ταβάνι», μολονότι είναι πιθανό να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για αρκετό καιρό ακόμα.

Σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 8,3%. Πρόκειται για την πρώτη ετήσια επιβράδυνση από τον περασμένο Αύγουστο. Ωστόσο, αυτός είναι ο έβδομος διαδοχικός μήνας που ο δείκτης βρίσκεται πάνω από το 6%.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,8%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v