Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 2,5% σε Φρανκφούρτη και Παρίσι

Το Λονδίνο χάνει 2%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 2,1%. Σε χαμηλό 16 μηνών ο τελικός σύνθετος ΡΜΙ τον Ιούνιο.

Βουτιά 2,5% σε Φρανκφούρτη και Παρίσι

Επεκτείνουν την πτώση τους οι ευρωπαϊκές μετοχές τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, παρά τη θετική έναρξη συνεδριάσεων. Η Φρανκφούρτη χάνει 2,5%, το Λονδίνο 2%, το Παρίσι 2,5%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 2,1%.

Φρέναρε κι άλλο η ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα στην οποία οι forward δείκτες υποδηλώνουν ότι η οικονομία της ηπείρου θα μπορούσε να κατηφορίσει αυτό το τρίμηνο, καθώς η κρίση κόστους ζωής κρατά τους καταναλωτές επιφυλακτικούς.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών και τις 52,0 μονάδες τον Ιούνιο, από 54,8 τον Μάιο, μία ανάσα υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 51,9. Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα βρίσκεται πάνω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ανακοινώσεις δεδομένων των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνουν την δημοσίευση των στοιχείων της έκθεσης για θέσεις εργασίας τον Ιούνιο την Παρασκευή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones, η αύξηση της απασχόλησης πιθανότατα επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο, με 250.000 να έχουν προστεθεί, από 390.000 τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα αναμένουν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει στο 3,6%.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) αύξησε τα επιτόκια για τρίτο διαδοχικό μήνα, καθώς προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, δήλωσε ότι ανεβάζει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, στο 1,35%, σε ένα ακόμη βήμα μακριά από τις χαλαρές συνθήκες που υιοθέτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v