Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές, ήσυχη μέρα λόγω αργίας στις ΗΠΑ

Καθώς οι αμερικανικές αγορές είναι κλειστές για την επίσημη αργία της 4ης Ιουλίου σήμερα, οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι πολύ πιο περιορισμένοι.

Θετικά οι ευρωαγορές, ήσυχη μέρα λόγω αργίας στις ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα σε μια πιο ήσυχη ημέρα για τις παγκόσμιες αγορές, δεδομένης της αργίας της 4ης Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι παγκόσμιες αγορές αρχίζουν να διαπραγματεύονται το δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά το πρώτο εξάμηνο, όπου κυριάρχησαν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο επίσης.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι αγορές στην Ασία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν καθώς οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν μικτά τη Δευτέρα εν όψει των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας και της Μαλαισίας αυτή την εβδομάδα.

Καθώς οι αμερικανικές αγορές είναι κλειστές για την επίσημη αργία της 4ης Ιουλίου τη Δευτέρα, οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι πολύ πιο περιορισμένοι. Την περασμένη Παρασκευή, οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά στην αρχή του νέου τριμήνου, αφού ο S&P 500 έκλεισε με τη χειρότερη επίδοσή του εδώ και δεκαετίες στο πρώτο εξάμηνο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο 1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένο έλλειμμα εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας  τον Μάιο, υποχωρώντας από το αναθεωρημένο πλεόνασμα του Απριλίου ύψους 3,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστικής Αρχή, Destatis, τη Δευτέρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v