Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές εν αναμονή νέων data

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο επίσης. Το ευρώ ενισχύεται 1%, με την ισοτιμία στο $1,013, ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,6%, στο $1,165.

Θετικά οι ευρωαγορές εν αναμονή νέων data

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Δευτέρα, μετά τη θετική τάση που σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο επίσης. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 1%, με την ισοτιμία στο $1,013, ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,6%, στο $1,165.

Οι παγκόσμιες αγορές προετοιμάζονται για την τελευταία ανάγνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με τα στοιχεία του Αυγούστου να ανακοινώνονται την Τρίτη.

Η έκθεση είναι ένα από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα εξετάσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πριν από τη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται να πραγματοποιήσει την τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «σθεναρά αφοσιωμένος» στη μείωση του πληθωρισμού.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στο μέτωπο των δεδομένων, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), καταγράφοντας αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη. Η βρετανική οικονομία είναι πλέον 1,1% υψηλότερα από το επίπεδο του Φεβρουαρίου 2020, μήνα πριν χτυπήσει την οικονομία η πανδημία. 

Οπως μεταδίδει ο Guardian, πρόκειται ωστόσο για επιστροφή στην ανάπτυξη, αφού η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v