Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές μία μέρα μετά την ΕΚΤ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,2%, το Λονδίνο 1,6%, το Παρίσι 1,70,6%, το Μιλάνο 1,9%. Υποχωρεί το δολάριο, δίνοντας ανακούφιση στα νομίσματα που έχουν δεχθεί χτύπημα τον τελευταίο καιρό από τη δύναμή του.

Ανοδικά οι ευρωαγορές μία μέρα μετά την ΕΚΤ

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell.

Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ανεβάζοντας το βασικό της επιτόκιο καταθέσεων στο 0,75%. Η τράπεζα αναθεώρησε επίσης τις προσδοκίες της για τον πληθωρισμό - σε μέσο όρο 8,1% το 2022 - και είπε ότι αναμένει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια καθώς «ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και είναι πιθανό να παραμείνει πάνω από τον στόχο για παρατεταμένη περίοδο».

Εν τω μεταξύ, ο Powell δήλωσε την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό «μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά».

Εν τω μεταξύ, παγκόσμιοι ηγέτες πρόσφεραν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β', μετά τον θάνατο του μακροβιότερου μονάρχη της Βρετανίας την Πέμπτη, σε ηλικία 96 ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, διάλειμμα από το ράλι του κάνει το δολάριο σήμερα Παρασκευή, καθώς η επιθετική Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαλάρωσε τη ζήτηση για το κατεξοχήν περιουσιακό στοιχείο-καταφύγιο. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot υποχώρησε έως και 0,7% στις συναλλαγές της Ασίας μετά από άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί αυτή την εβδομάδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v