Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές, παραμένει θετικό το Μιλάνο

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,4%, το Παρίσι κατά 0,3%, η Μαδρίτη 0,9%, ενώ σε θετικό έδαφος παραμένει το ιταλικό χρηματιστήριο, με άνοδο 0,3%.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές, παραμένει θετικό το Μιλάνο

Αρνητικά γύρισαν τις μεσημεριανές ώρες οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να σταθμίζουν την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών στην περιοχή. Η ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης έχει αυξηθεί καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και οι κεντρικές τράπεζες καταφεύγουν σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων για να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις αυξανόμενες τιμές.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν καθοδικά. Η βρετανική λίρα έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας από τη νέα βρετανική κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει φορολογικές περικοπές και επενδυτικά κίνητρα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη παρακολουθούν επίσης την Ιταλία μετά τις πρόωρες εκλογές την Κυριακή. Η χώρα πρόκειται να εκλέξει την πρώτη της γυναίκα πρωθυπουργό και την πρώτη κυβέρνηση της ακροδεξιάς από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο 4,45% σκαρφάλωσε η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σήμερα, σημείο που είναι το πιο υψηλό από τον Οκτώβριο του 2013, καταγράφοντας άνοδο κατά σχεδόν εννέα μονάδες βάσης, σύμφωνα με το Reuters. 

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου συνέχισαν να υποχωρούν τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές συνέχισαν να ταράζουν τις αγορές. Το αμερικανικό αργό χάνει 1,2 δολάριο, στα $77 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα 84,81 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v