Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Η πτώση μαζεύεται τις μεσημεριανές ώρες, με τον DAX να χάνει 0,5%, τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,3%, τον CAC κατά 0,7%, τον ΙΒΕΧ κατά 0,1%, ενώ οριακά θετικά κινείται ο ΜΙΒ.

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν ακόμη μία μεγάλη αύξηση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία προχώρησε στην τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες χθες.

Ωστόσο, η πτώση μαζεύεται τις μεσημεριανές ώρες, με τον DAX να χάνει 0,5%, τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,3%, τον CAC κατά 0,7%, τον ΙΒΕΧ κατά 0,1%, ενώ οριακά θετικά κινείται ο ΜΙΒ.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια έως και 4,6% το 2023 προτού υποχωρήσουν στη μάχη κατά του πληθωρισμού, τροφοδοτώντας φόβους στη Wall Street ότι η οικονομία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ύφεση.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, η Κομισιόν σχεδιάζει να σκιαγραφήσει περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, μειώνοντας τις διακυμάνσεις των αγορών, ενισχύοντας τη ρευστότητα και περιορίζοντας το κόστος του φυσικού αερίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να δημοσιεύσει στις 28 Σεπτεμβρίου ένα έγγραφο που θα περιγράφει λεπτομερώς τα μελλοντικά βήματα για τον περιορισμό των μεγάλων διακυμάνσεων και την αύξηση του όγκου συναλλαγών στις ενεργειακές αγορές, καθώς οι φουσκωμένες τιμές έχουν προκαλέσει μεγάλες αυξήσεις στα margin calls και προβλήματα ρευστότητας στην αγορά, σημειώνει το Bloomberg. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v