Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 1,2%. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,9%, στα 78 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση, βρίσκεται στα $85,60.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι μετοχές προσπαθούν να κινηθούν υψηλότερα μετά από ασταθείς συναλλαγές στην αρχή της εβδομάδας. Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν μικτά, μετά από απότομη πτώση τη Δευτέρα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 1,2%.

Η οικονομική παραγωγή της Κίνας θα υστερήσει σε σχέση με την υπόλοιπη Ασία για πρώτη φορά από το 1990, σύμφωνα με νέες προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας που υπογραμμίζουν τη ζημιά που προκλήθηκε από τις πολιτικές του προέδρου Xi Jinping για μηδενική Covid και την κατάρρευση της μεγαλύτερης αγοράς ακινήτων στον κόσμο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για αύξηση του ΑΕΠ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε 2,8% φέτος, έναντι 8,1% πέρυσι, και από την πρόβλεψή της τον Απρίλιο μεταξύ 4 και 5% για φέτος.

Ανοδικά κινείται η βρετανική λίρα στις συναλλαγές της Ασίας σήμερα, αφότου έφτασε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, ανακάμπτοντας ελαφρά μετά την προσπάθεια της Τράπεζας της Αγγλίας και του Υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου να ηρεμήσουν τις ταραγμένες αγορές.

Η στερλίνα ενισχύεται κατά 1,3% με την ισοτιμία στο 1,082 δολάριο, μόλις μια μέρα μετά από την πτώση που την οδήγησε να υποχωρήσει σχεδόν 5%, στο ιστορικό χαμηλό του 1,035 δολαρίου, αφού ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Kwasi Kwarteng δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε περισσότερες φορολογικές περικοπές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,9%, στα 78 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση, βρίσκεται στα $85,60.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v