Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα επιτόκια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,4%, το Μιλάνο 0,5%. Στήριξη από τους δείκτες πληθωρισμού πήραν οι επενδυτές, προκαλώντας στοιχήματα για επιβράδυνση των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα επιτόκια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την πορεία της νομισματικής πολιτικής μετά από ορισμένες σκληρές δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,4%, το Μιλάνο 0,5%.

Οι παγκόσμιες αγορές πήραν στήριξη από τις χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία πληθωρισμού καταναλωτών και χονδρικής την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να επιβραδύνει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε την Πέμπτη ότι «το επιτόκιο πολιτικής δεν βρίσκεται ακόμη σε μια ζώνη που μπορεί να θεωρηθεί επαρκώς περιοριστική».

Ο Μπούλαρντ πρότεινε ότι το τερματικό επιτόκιο θα μπορούσε να φτάσει στο εύρος 5% έως 7%, υψηλότερα από αυτό που τιμολογεί η αγορά επί του παρόντος.

Οι παγκόσμιοι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα βασικά σημεία οικονομικών δεδομένων για υποδείξεις σχετικά με το πώς θα ενεργήσουν οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο καθώς προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό.

Στην οικονομική ειδησεογραφία, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε μια νέα δημοσιονομική στρατηγική με επίκεντρο τις αυξήσεις φόρων και τις περικοπές δαπανών, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει μια τεράστια τρύπα στα δημόσια οικονομικά της.

Μηνιαία αύξηση κατά 0,6% έκανε ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο. Η κίνηση ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο, όπως ενημέρωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Παρασκευή.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v