Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την συγκρατημένη πτώση της Τρίτης. «Άλμα» 3,1% για την τιμή του πετρελαίου. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη στις ΗΠΑ.

Χθες, ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ, δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι ελεύθερη από πολιτικές παρεμβάσεις καθώς θα προσπαθεί να αποκλιμακώσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Μιλώντας στο Radio Classique, προέτρεψε την ΕΚΤ να καθορίσει ένα τελικό επιτόκιο μέχρι το καλοκαίρι. Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Γαλλία, εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα θα κορυφωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 και στη συνέχεια θα μειωθεί στο 4% μέχρι το τέλος του έτους.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,38% στις 447 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,4% στις 7.724 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,17% στις 14.947 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,80% στις 6.924 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 3,1% στα 77,45 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 1.877 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0740 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v