Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά vibes στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,4%.

Θετικά vibes στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα, με τα στοιχεία τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο να δημοσιεύονται την Πέμπτη.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,4%. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ τόνισε την Τρίτη την ανάγκη η κεντρική τράπεζα να είναι απαλλαγμένη από πολιτική επιρροή ενώ αντιμετωπίζει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Σε ομιλία που εκφώνησε στη σουηδική Riksbank, ο Πάουελ σημείωσε ότι η σταθεροποίηση των τιμών απαιτεί τη λήψη σκληρών αποφάσεων που μπορεί να είναι πολιτικά μη δημοφιλείς. Η ομιλία δεν περιείχε άμεσες ενδείξεις σχετικά με το πού κατευθύνεται η πολιτική μιας Fed που αύξησε τα επιτόκια επτά φορές το 2022 και έδειξε ότι είναι πιθανές περισσότερες αυξήσεις φέτος.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι γεμάτη από υγροποιημένο φυσικό αέριο παρά την πτώση των τιμών, καθώς η ζήτηση στην Ασία παραμένει χαμηλή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, περίπου το 68% του LNG που εξήχθη από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα κατευθύνεται στην Ευρώπη, ενώ το 27% προς την Ασία, σύμφωνα με τη Laura Page, ανώτερη αναλύτρια στην εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης Kpler. Παρά τις εικασίες ότι η ασιατική ζήτηση θα αυξηθεί μετά την κατάργηση των αυστηρών περιορισμών για την Covid, οι μολύνσεις εξακολουθούν να είναι έντονες.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v