Αρνητική έναρξη εβδομάδας στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, ενώ το Μιλάνο 0,5%. Πτώση 1% στις αγορές πετρελαίου. Kλειστή η Wall Street, λόγω αργίας.

Αρνητική έναρξη εβδομάδας στις ευρωαγορές

Αρνητικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις οικονομικές προοπτικές. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, ενώ το Μιλάνο 0,5%. Kλειστή η Wall Street, λόγω αργίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, αν και οι αγορές της Ιαπωνίας εξακολουθούσαν να κυμαίνονται κοντά στα υψηλά 33 ετών.

Οι επενδυτές της Ασίας προσβλέπουν στην απόφαση για το βασικό επιτόκιο δανείων της Κίνας που θα δημοσιευθεί την Τρίτη, αφού η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μείωσε ορισμένα από τα βασικά επιτόκια δανεισμού την περασμένη εβδομάδα.

Η Goldman Sachs μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, σε ένα ακόμη το σημάδι απαισιοδοξίας σχετικά με την ανάκαμψη της χώρας μετά την Covid.

Η επενδυτική τράπεζα υποβάθμισε την εκτίμηση για το ΑΕΠ στο 5,4% από 6%, επικαλούμενη «επίμονους αντίθετους ανέμους ανάπτυξης και περιορισμένη ανταπόκριση πολιτικής».

Στο διπλωματικό μέτωπο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στο Πεκίνο σε διπλωματική αποστολή για να ζεστάνει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη ζήτηση από την Κίνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v