Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι ανοδικά κατά 0,5%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,1% ενώ το Μιλάνο κινείται υψηλότερα κατά 0,4%.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοιδκά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Δευτέρα, ξεκινώντας μια εβδομάδα με σημαντικές ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων και αποφάσεις κεντρικών τραπεζών. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι ανοδικά κατά 0,5%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,1% ενώ το Μιλάνο κινείται υψηλότερα κατά 0,4%.

Οι επενδυτές προσβλέπουν στον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιεύεται την Τετάρτη, μαζί με τα πρακτικά της συνεδρίασης Μαρτίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και διάφορες ομιλίες αξιωματούχων της Fed.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη. Δεν αναμένεται καμία κίνηση, ενώ οι αγορές έχουν τιμολογήσει πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

** Φόρα για τα $100 πήρε το πετρέλαιο. H πρόσφατη κίνηση του Μεξικού να μειώσει τις εξαγωγές αργού επιτείνει την παγκόσμια συμπίεση, ωθώντας τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ -τη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο- να καταναλώνουν περισσότερα εγχώρια βαρέλια.

** Κατά 2,1% αυξήθηκε η παραγωγή στη βιομηχανία στη Γερμανία, σε πραγματικούς όρους (προσαρμοσμένη στις τιμές) τον Φεβρουάριο και σε μηνιαία βάση, μετά την εποχική και ημερολογιακή προσαρμογή. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η παραγωγή ήταν χαμηλότερη κατά 4,9%.

** Την ίδια ώρα, στα $21 δισ. έπεσε το εμπορικό πλεόνασμά της. Εξήγαγε αγαθά συνολικής αξίας 132,9 δισ. ευρώ και εισήγαγε προϊόντα αξίας 111,5 δισ. τον Φεβρουάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v