Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Πιέσεις ασκήθηκα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον DAX 30 να περνά κάτω από τις 18.000 μονάδες. Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού. Υποχωρεί το ευρώ.

Πτώση στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητα τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ. Οι εισερχόμενες πληροφορίες επιβεβαιώνουν σε γενικές γραμμές την προηγούμενη αξιολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του πληθωρισμού.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τρία επιτόκια της ΕΚΤ», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι τα εισερχόμενα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για το μεσοπρόθεσμο outlook του πληθωρισμού.

Όπως τόνισε η κα. Λαγκάρντ, ο πληθωρισμός συνέχισε την πτωτική του πορεία, με κινητήριο μοχλό την πτώση των τιμών στα τρόφιμα και τα αγαθά.

Ερωτήμενη αν η απόφαση διατήρησης των επιτοκίων στο 4% ήταν ομόφωνη, η κα. Λαγκάρντ απάντησε ότι κάποια μέλη τάχθηκαν υπέρ μιας μείωσης των επιτοκίων.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,40% στις 504 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,47% στις 7.923 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,79% στις 17.954 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,27% στις 8.23 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση 1% στα 85,32 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,6% στα 2.362 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0718 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v