Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,2%, το Μιλάνο 0,3%.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε περισσότερα βασικά οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύονται την Τετάρτη.

Οι αγορές συνεχίζουν να βλέπουν περίπου 50% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, αν και ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, την περασμένη εβδομάδα έθεσε το ενδεχόμενο μηδενικών μειώσεων των επιτοκίων φέτος, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει επίμονος.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη από την Ιαπωνία.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

  • Ελον Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη του χρόνου. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι αισιόδοξος για την ανάπτυξη εργαλείων AI τόσο ισχυρών που μπορούν να νικήσουν τα πιο ικανά άτομα σε οποιονδήποτε τομέα.
  • Η Blackstone κοντά στην εξαγορά της εταιρείας περιποίησης δέρματος L'Occitane. Ο Reinold Geiger εξετάζει την ιδιωτικοποίηση της παγκόσμιας μάρκας καλλυντικών.
  • Η δοκιμαζόμενη γαλλική εταιρεία πληροφορικής Atos αναζητά 600 εκατ. ευρώ σε μετρητά και άλλα 600 εκατ. ευρώ σε πιστωτικές γραμμές και εγγυήσεις δανείων για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης έως το 2025, σύμφωνα με σχέδιο αναδιάρθρωσης που παρουσιάστηκε στους πιστωτές.
  • Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός, που σήμερα βρίσκεται στα 2.364 δολάρια ανά ουγγιά. 
  • Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 15 σεντς, στα 86,59 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $90,54.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v