Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,5%.

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι παγκόσμιες αγορές προσβλέπουν στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,5%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα έχει αυξηθεί κατά 0,3% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση και κατά 3,4% σε σχέση με 12 μήνες νωρίτερα.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό θα παρακολουθείται στενά σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς θα επηρεάσει την πολιτική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Μεγάλοι επενδυτές αγοράζουν ευρωπαϊκά ομόλογα κι όχι αμερικανικά.
Οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχουν αρχίσει να αποκλίνουν. Πιο ήπιος ο πληθωρισμός και πιο αδύναμη η οικονομία στην Ευρώπη. Τι οδηγεί τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Εξοπλισμό αεράμυνας $138 εκατ. για την Ουκρανία ενέκριναν οι ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν διαπίστωσε ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη που απαιτεί την άμεση πώληση» εξοπλισμού, υπηρεσιών και εκπαίδευσης για το πυραυλικό σύστημα Hawk Phase III.

Η Fitch υποβαθμίζει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Κίνας σε αρνητικές.
Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας δήλωσε ότι «λυπάται» για την απόφαση. Πρόσθεσε ότι το σύστημα του οίκου «απέτυχε να προβλέψει αποτελεσματικά τον θετικό ρόλο της δημοσιονομικής πολιτικής στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης».

Tesco: Τα κέρδη θα συνεχίσουν να αυξάνονται φέτος.
Το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε αύξηση 7,2% στις πωλήσεις για τη χρονιά έως τον Φεβρουάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v