Αντιδρούν οι ευρωαγορές μετά το ξεπούλημα

Μετά από τρεις συνεδριάσεις με βαριές πωλήσεις, οι ευρωαγορές καταγράφουν θετική αντίδραση, αγνοώντας την υποβάθμιση της Ιρλανδίας και αντλώντας στήριξη από τα ευνοϊκά κινεζικά στοιχεία.

Μετά από τρεις συνεδριάσεις με βαριές πωλήσεις, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν θετική αντίδραση, αγνοώντας την υποβάθμιση της Ιρλανδίας και αντλώντας στήριξη από τα ευνοϊκά στοιχεία για την κινεζική ανάπτυξη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,44% στις 5.895 μονάδες, ο DAX 0,79% στις 7.231 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,36% στις 3.789 μονάδες.

Oι δείκτες άνοιξαν σε αρνητικό πεδίο, χθεσινή υποβάθμιση της Ιρλανδίας από τη Moody’s σε επίπεδο junk.

Στη συνέχεια ωστόσο φάνηκε να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα, σε ότι αφορά το ΑΕΠ και την βιομηχανική παραγωγή της χώρας, με αποτέλεσμα να αντιστραφεί το κλίμα για αρκετές ευρωπαϊκές αγορές.

Σε θετικό πεδίο κινούνται οι δείκτες της Ισπανίας και της Ιταλίας, με τον δείκτη FTMIB να καταγράφει κέρδη 2% στις 18.900 μονάδες.Κέρδη 0,55% αποκομίζει ο δείκτης PSI της Πορτογαλίας, και 0,98% ο βασικός δείκτης του ισπανικού χρηματιστηρίου.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, χάρη στα στοιχεία για την ανάπτυξη 9,5% του κινεζικού ΑΕΠ.

Η BMW κερδίζει 2,6% και η Daimler 2%, ενώ η Rio Tinto και η BHP Billiton αποκομίζουν κέρδη 1% και 1,5% αντίστοιχα.

Οι ιταλικές τράπεζες που καταρακώθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις ανακάμπτουν αισθητά, με την UniCredit να αποκομίζει κέρδη 2,6% και την Intesa Sanpaolo 3,5%.

Και η Bank of Ireland κερδίζει 1%, μολονότι άνοιξε την συνεδρίαση με κάθετη πτώση κοντά στο -6%.

Κατά τα λοιπά, η ASML Holdings αντιδρά με πτώση 5,9% κατόπιν πρόβλεψης για μείωση των παραγγελιών στο γ’ τρίμηνο.

Η Carrefour υποχωρεί 1% καθώς διακυβεύεται η προτεινόμενη συνεργασίας της στην Βραζιλία και επειδή η εταιρία ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων στα γαλλικά σούπερ μάρκετ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v