Νευρικότητα στις αγορές διά χειρός Καβαλιέρε

Αλλαγή κλίματος στις ευρωαγορές καθώς εντείνονται οι φήμες περί παραίτησης Μπερλουσκόνι. Γύρισε σε κέρδη το Μιλάνο. Έως το 6,65% το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς. Ήπιες πιέσεις στα futures της Wall.

Αλλαγή κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς εντείνονται οι φήμες περί παραίτησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες περιόρισαν τις απώλειες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου καταγράφονται κέρδη με φόντο φήμες (που διαψεύδονται) για παραίτηση του Καβαλιέρε.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,5% στις 5.937μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,52% στις 3.107 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο και o FTSE 100 κινείται 0,65% χαμηλότερα στις 5.491 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,3% στις 8.484 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,15% στις 5.741 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB γύρισε έντονα ανοδικά με κέρδη 1,87% στις 15.628 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις καταγράφονται στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ράλι σημειώνουν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η μετοχή της Mediobanca Banca di Credito Finanziario ενισχύεται κατά 7% και της UniCredit κατά 5,5%, καθώς δύο δημοσιογράφοι στενοί συνεργάτες του Καβαλιέρε αναφέρουν ότι η παραίτησή του είναι θέμα ωρών. Νωρίτερα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου είχε εκτιναχθεί σε νέο υψηλό 14 ετών, αγγίζοντας ακόμη και το 6,65%, ποσοστό που καθιστά μη διατηρήσιμο το ιταλικό χρέος.

Επιπλέον, τα μακροοικονομικά μεγέθη για την ευρωζώνη δεν ήταν ενθαρρυντικά. Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας συρρικνώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 2,7%, ενώ οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη μειώθηκαν σε ποσοστό 0,7%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v