Βουτιές 2,5% στις αγορές του ευρω-Νότου

Όταν ο κ. Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι για την ώρα η κεντρική τράπεζα φαίνεται ότι θα περιμένει να διαπιστώσει τις επιδράσεις της ισχύουσας στρατηγικής παροχής ρευστότητας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολίσθησε 1% στις 346 μονάδες.

Βουτιές 2,5% στις αγορές του ευρω-Νότου

Mε πτώση έως 1% αντέδρασε οι ευρωαγορές στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, ο οποίος αποσαφήνισε ότι η ΕΚΤ δεν θα μελετήσει πρόσθετα μέτρα παροχής ρευστότητας πριν το νέο έτος.

Οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινήθηκαν με μικτά πρόσημα μέχρι την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και, κυρίως, την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.

Όταν ο κ. Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι για την ώρα η κεντρική τράπεζα φαίνεται ότι θα περιμένει να διαπιστώσει τις επιδράσεις της ισχύουσας στρατηγικής παροχής ρευστότητας, που περιλαμβάνει αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS, πριν προχωρήσει σε τυχόν πρόσθετα μέτρα.

Μετά από αυτή την δήλωση, ο δείκτης FTSE εμφανίζει πτώση 0,5% στις 6.685 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,94% στις 9.880 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,16% χαμηλότερα στις 4.370 μονάδες.

Ο βασικός δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο υποχωρεί 2,55% και ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 2,38%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αντιδρά με πτώση 0,96% στις 346 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v