Σε υψηλό 25 μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ

Ανακάμπτει το δολάριο μετά τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών. Σε υψηλό εξαετίας ο δείκτης δολαρίου καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο.

Ενισχύεται το δολάριο καθώς η μείωση της ανεργίας σε χαμηλό έξι ετών στις ΗΠΑ δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο χρόνο.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Bank of Montreal, Greg Anderson, «μου προκαλεί έκπληξη που τα καλά στοιχεία απασχόλησης δεν οδήγησαν το δολάριο σε μεγαλύτερο ράλι».

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο καθώς ενισχύεται 0,8% στις 1.075,69 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο δείκτης ανήλθε σήμερα έως τις 1.077 μονάδες, σε υψηλό αντίστοιχο του Ιουνίου 2010.

Επιπλέον, το δολάριο σημειώνει άνοδο 1% έναντι του ευρώ στο 1,2538. Νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως το 1,2517, σε υψηλό Σεπτεμβρίου 2012.

Αντίστοιχα το δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,9% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 109,39 γεν. Σημειώνεται ότι το δολάριο είχε υποχωρήσει συνολικά 1,1% έναντι του γεν στις προηγούμενες δύο μέρες.

Παράλληλα το γεν ενισχύεται 0,1% σε σχέση με το ευρώ στα 137,18.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v