Το δολάριο καλύπτει το χαμένο έδαφος

Έβδομη συνεχής εβδομάδα ανόδου για το αμερικανικό νόμισμα παρά τις διορθωτικές κινήσεις των δύο τελευταίων ημερών. Οι εκπλήξεις από την οικονομία της ευρωζώνης και τι περιμένουν τώρα οι αγορές από τις ΗΠΑ.

Ανοδικά για έβδομη διαδοχική εβδομάδα κινείται ο δείκτης δολαρίου καταγράφοντας το μακροβιότερο ράλι από τον Ιούλιο του 2010 ενώ κλιμακώνονται οι συζητήσεις για το πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση από τη Fed.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg – που συγκρίνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι 10 άλλων νομισμάτων- ενισχύεται κατά 0,1%. Στην εβδομάδα και παρά την υποχώρηση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων – ο δείκτης καταγράφει άνοδο 0,1%.

Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα καλύπτει το χαμένο έδαφος των δύο τελευταίων συνεδριάσεων και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,2614 δολ.

«Οι προοπτικές για το αμερικανικό νόμισμα εξακολουθούν να είναι θετικές» δήλωσε ο Σαμ Τακ, της ANZ Bank

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δίνουν μικτή εικόνα για την οικονομία της ευρωζώνης. Ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ αιφνιδιάζοντας, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 10 μηνών, με τη Markit να προειδοποιεί ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε τέλμα. Αντίθετα, οι λιανικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν απροσδόκητα κατά 1,2% στην ευρωζώνη, δίνοντας ελπίδες για ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Η προσοχή στρέφεται και στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων της Fed. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 215.000 νέες θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, από 142.000 τον προηγούμενο μήνα.  

Το ιαπωνικό νόμισμα κινείται πτωτικά καθώς ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Χαρουχίκο Κουρόντα δήλωσε πως η αποδυνάμωση του νομίσματος είναι μάλλον απίθανο να πλήξει την οικονομία. Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,3% στα 108,79 γεν, ενώ κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις είχε υποχωρήσει κατά 1,1%

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v