Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από το χαμηλό 25 μηνών ανακάμπτει το ευρώ

Πιέσεις ασκούνται στο δολάριο μετά το υψηλό 25 μηνών έναντι του ευρώ και το υψηλό άνω των έξι έτων σε σχέση με το γεν. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Fed και η απόφαση για αύξηση των επιτοκίων.

Υποχωρεί το δολάριο από το υψηλό 25 μηνών έναντι του ευρώ καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή δημιουργούν νέες προϋποθέσεις για τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Mizuho Financial Group, Fabian Eliasson, "Αναμένω το δολάριο να κινηθεί ήπια έως ότου υπάρξει κάποιος άλλος καταλύτης (όπως η απασχόληση). Όλα πλέον εξαρτώνται από τη Fed. Αν τα οικονομικά στοιχεία βελτιωθούν δραματικά τότε θα είναι δύσκολο για την Κεντρική Τράπεζα να παραμείνει άπραγη».

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχωρεί 0,4% στις 1.074,63 μονάδες. Την Παρασκευή ο δείκτης είχε ανέλθει στις 1.078,65, σε υψηλό αντίστοιχο του Ιουνίου 2010.

Το δολάριο σημειώνει πτώση 0,3% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2547, αφού πρώτα την Παρασκευή είχε ενισχυθεί έως το 1,2501, σε υψηλό 25 μηνών.

Παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,3% έναντι του δολαρίου στα 109,45 γεν. Υπενθυμίζεται ότι την 1η Οκτώβρη το γεν είχε υποχωρήσει σε χαμηλό Αυγούστου 2008 στα 110,09.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v