Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ έναντι δολαρίου και γεν

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν. Συνεχίζονται οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ. Στις ΗΠΑ οι επενδυτές βλέπουν νωρίτερα τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Πιέσεις ασκούνται στο ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές αναμένουν από την ΕΚΤ να ενισχύσει τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί αισθητά έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων καθώς η ΕΚΤ συνεχίζει να αγοράζει καλυμμένα ομόλογα για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

«Επιτέλους η ΕΚΤ εφαρμόζει μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο είτε αγοράσει κρατικά ομόλογα είτε εταιρικά, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν τις χορηγήσεις δανείων», επισημαίνει ο αναλυτής της Societe Generale, Kit Juckes.

Επιπλέον το δολάριο φαίνεται να τερματίζει τριήμερο ανοδικό σερί έναντι του γεν καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο  οι επενδυτές που εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο (στα μέσα του 2015).

Το ευρώ υποχωρεί 0,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2747 και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% στα 136,01 γεν.

Παράλληλα το δολάριο σημειώνει πτώση 0,2% σε σχέση με το γεν στα 106,72, έχοντας ωστόσο ενισχυθεί συνολικά 1% τις τρεις προηγούμενες μέρες.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κινείται με μικρές διακυμάνσεις στις 1.061,95 μονάδες.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v