Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελληνικές εξελίξεις δίνουν ώθηση στο ευρώ

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης κατά έξι μήνες, σταθεροποιεί το ευρώ πάνω από το 1,14 δολ.

Τα καλά οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη ενισχύουν το ευρώ έναντι του δολαρίου παρά τη χθεσινή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

Ειδικότερα ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία έπιασε υψηλό έτους καθώς σύμφωνα με το ινστιτούτο, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνωσε την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Επιπλέον, η αγορά συναλλάγματος αντιδρά με ψυχραιμία στη χθεσινή αποτυχία του Eurogroup καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τελικά θα αποφευχθεί έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σημειώνεται ότι αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι επιπλέον μήνες.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,6% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1420 δολ. κινούμενο σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1328 έως 1,1450 δολ.

Νωρίτερα, το δολάριο υποχωρούσε έναντι του γεν ωστόσο αργότερα κινήθηκε υψηλότερα σημειώνοντας άνοδο 0,5% στα 119,02 γεν έναντι 118,50 την προηγούμενη μέρα.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v