Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα για το ευρώ, βουτιά για το γεν λόγω Γαλλίας

Μέχρι και 2% άγγιξε το κοινό νόμισμα μετά τις πρώτες ενδείξεις για νίκη Μακρόν στη Γαλλία, ενώ αυτή τη στιγμή ενισχύεται 1,33% στο 1,0897 δολάριο. Μικρή άνοδος για τη στερλίνα, σταθεροποιητικά το δολάριο.

Εκτοξεύτηκε σήμερα το ευρώ, ενώ βυθίστηκε το γεν, αφότου η έκβαση του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις και άμβλυνε τις ανησυχίες στην αγορά νομισμάτων, για άλλη μια συστημική πολιτική ανατάραξη μετά τον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 1,33% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,087 δολάριο.

Μετρήσεις για την προσδοκώμενη μεταβλητότητα του κοινού νομίσματος, που είχαν οδηγηθεί στα υψηλότερά τους λόγω ανησυχιών πριν την προσφυγή στις κάλπες, κατέρρευσαν πίσω σε φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή γύρω στο 8,5%. Σύμφωνα με το Reuters, αυτό αντανακλά υποχώρηση του άγχους για πιθανή νίκη της Μαρίν Λεπέν τον Μάιο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε άνοδο μέχρι και 2% μετά τις πρώτες ενδείξεις για νίκη του κεντρώου Μακρόν, κάτι που είχαν προβλέψει οι δημοσκοπήσεις.

Οι ίδιες δημοσκοπήσεις θέλουν νίκη Μακρόν και στον δεύτερο γύρο έναντι της Λεπέν, κατά περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό θα επιτρέψει σε παίκτες που έχουν αντισταθμίσει ή ξεφορτωθεί τις τοποθετήσεις σε περιουσιακά στοιχεία της ευρωζώνης να ξαναγοράσουν.

Η στερλίνα καταγράφει άνοδο 0,09% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2824, ενώ ο δείκτης DXY, που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, παραμένει αμετάβλητος στις 98,96 μονάδες.

Έρη Σφαέλου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v