Εν αναμονή... φορολογίας το δολάριο, σταθεροποιείται το ευρώ

Τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ περιμένει το δολάριο, που κλείνει την εβδομάδα με μικρά κέρδη. Το ευρώ στηρίχθηκε το πρωί από ισχυρές επενδυτικές ροές αλλά σταθεροποιήθηκε. Η στερλίνα λίγο πιο ψηλά.

Με άνοδο 0,2% ξεκίνησε το ευρώ το πρωί, δείχνοντας ότι οι επενδυτικές ροές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα στηρίζουν το ενιαίο νόμισμα και τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωζώνης.

«Ακόμη και αν τα νέα φαίνονται καλά για το δολάριο, σχετικά με την πρόοδο του αμερικανικού φορολογικού σχεδίου, το ευρώ φαίνεται να υποστηρίζεται από ισχυρές επενδυτικές ροές», δήλωσε ο Richard Falkenhall, υπεύθυνος στρατηγικής της SEB στη Στοκχόλμη. Αυτή την ώρα, κινείται στο $ 1,19.

Το δολάριο σταθεροποιήθηκε έναντι του ιαπωνικού γεν μετά τη δεκαήμερη άνοδο, καθώς η αγορά αναμένει την ψηφοφορία για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, στα 112.330 γεν, σε γενικές γραμμές αμετάβλητο μέσα στη μέρα και καθώς αποφασίστηκε ότι η Γερουσία δεν θα ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Πέμπτης, αλλά θα συνεχίσει τη συζήτηση την Παρασκευή.

Ο δείκτης του δολαρίου στα 93,05  και με μικρά κέρδη αυτή την εβδομάδα, όπου κατάφερε να ξεφύγει από το χαμηλό δύο μηνών των 92,496, ενώ η στερλίνα λίγο υψηλότερα, στο $1,3534.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v