Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το δολάριο εν αναμονή ομιλίας Τραμπ

Αρκετοί επενδυτές περιμένουν την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, απόψε, για την κατάσταση του έθνους. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει αναφέρει ότι στην ομιλία «State of the Union» θα μιλήσει για την προτεινόμενη μεταναστευτική αναθεώρηση καθώς και για το εμπόριο.

Μικρές κινήσεις σημειώνει σήμερα το δολάριο σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα. Βρίσκεται στα 89,35, απομακρυνόμενο από το χαμηλό των 88,43 που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, το πιο αδύναμο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα στήριξε το αμερικανικό νόμισμα. Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς άγγιξε υψηλό της τάξεως του 2,733% στις συναλλαγές στην Ασία, το υψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2014, και διατηρήθηκε στο 2,712%.

Το ευρώ με ήπιες κινήσεις βρίσκεται στο 1,2373, απομακρυνόμενο από το υψηλό τριετίας του 1,2538 που έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Υπάρχει μία παύση στην αδυναμία του δολαρίου, τουλάχιστον για τώρα», σημείωσε ο Teppei Ino, αναλυτής στην Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, στη Σιγκαπούρη.

Αρκετοί επενδυτές πιθανώς περιμένουν την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, απόψε, για την κατάσταση του έθνους. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει αναφέρει ότι στην ομιλία «State of the Union» θα μιλήσει για την προτεινόμενη μεταναστευτική αναθεώρηση καθώς και για τις προσπάθειες του για λιγότερα εμπόδια στο εμπόριο. Επίσης θα αναφερθεί στο πολυαναμενόμενο σχέδιο του για τις υποδομές.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο κάνει ήπιες κινήσεις και βρίσκεται στα 108,71 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα, με μικρές κινήσεις, βρίσκεται στο 1,4070 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v