Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε το δολάριο μετά τη σύντομη άνοδο

Η στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα στις συναλλαγές στην Ασία αποδείχθηκε προσωρινή. Την ίδια ώρα, το ευρώ καταγράφει άνοδο και παραμένει πάνω από το 1,24.

Το δολάριο παραμένει κοντά σε χαμηλά τριετίας, μετά και τη χειρότερη μηνιαία επίδοση από τα μέσα του 2016 τον Ιανουάριο. Σήμερα, αν και κατέγραψε άνοδο στις συναλλαγές στην Ασία, υποχώρησε ξανά.

Το αμερικανικό νόμισμα «παλεύει» αυτό το χρόνο καθώς η αναμενόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σε άλλα μέρη του κόσμου, σε συνδυασμό με την πιο δυνατή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, ενθαρρύνουν τους επενδυτές να βάλουν τα χρήματά τους αλλού, και ειδικότερα στην ευρωζώνη.

Η Fed κράτησε τα επιτόκια αμετάβλητα χθες μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της, αλλά σημείωσε ότι αναμένει άνοδο του πληθωρισμού, ενισχύοντας την άποψη ότι το κόστος δανεισμού θα συνεχίσει να ανεβαίνει υπό την προεδρία του Τζερόμ Πάουελ.

Σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, το δολάριο υποχωρεί κατά 0,1% και βρίσκεται στα 89,98. Άγγιξε νέο χαμηλό τριετίας στα 88,438 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,2438 δολάρια. Το ενιαίο νόμισμα κατέγραψε άνοδο κατά περίπου 3,5% τον Ιανουάριο, στη διάρκεια του οποίου ξεπέρασε το 1,25, εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να εξομαλύνει τη νομισματική πολιτική φέτος.

Η στερλίνα σε άνοδο κατά 0,4%, βρίσκεται στο 1,4249 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v