Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα το ευρώ ενόψει συνεδρίασης της Fed

Σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες αμφιβολίες για το πότε θα επιβραδύνει την πολιτική κινήτρων η ΕΚΤ, το ευρωπαϊκό νόμισμα οδηγείται χαμηλότερα και με ημερήσιες απώλειες 0,4% φτάνει στο 1,202 δολάριο.

Υποχωρεί το ευρώ σήμερα, κατευθυνόμενο προς χαμηλό τρεισίμιση μηνών, ενόψει της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Αν και οι αγορές δεν αναμένουν αύξηση επιτοκίων από τη Fed στη συνάντηση της Τετάρτης, παρακολουθούν οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο έκφρασης της.

Σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες αμφιβολίες για το πότε θα επιβραδύνει την πολιτική κινήτρων η ΕΚΤ, οδηγείται το ευρώ χαμηλότερα και με ημερήσιες απώλειες 0,4% φτάνει στο 1,202 δολάριο, όχι πολύ μακριά από το 1,2055 που χτύπησε την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν και το πιο αδύναμο από τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων ενισχύεται 0,4%, φτάνοντας στα 92,20 Σε σχέση με το γεν, το αμερικανικό νόμισμα υψηλότερα 0,2%, στα 109,5 ανά δολάριο. Χαμηλότερα 0,2% το δολάριο Αυστραλίας, κοντά στο πιο χαμηλό σημείο από τις 12 Δεκεμβρίου, φτάνει στο 0,7511 δολάριο.

Η στερλίνα, με απώλειες 0,2%, φτάνει στο 1,3749, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον τομέα μεταποίησης τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v