Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αμερικανικά yields ενισχύουν το δολάριο

Σε υψηλό επτά ετών πέρασε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, μετά τα δυνατά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας. Βουτιά 2,32% για την τουρκική λίρα. Πλήγμα το ισχυρό δολάριο για τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών.

Τα αμερικανικά yields ενισχύουν το δολάριο

Σε υψηλό έξι εβδομάδων την Πέμπτη το δολάριο, καθώς το άλμα στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με ώθηση από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, οδήγησε τους επενδυτές να αυξήσουν τις long θέσεις τους στο αμερικανικό νόμισμα.

Τα yields του αμερικανικού 10ετούς «σκαρφάλωσαν» δώδεκα μονάδες βάσης την Τετάρτη, φτάνοντας στο 3,23%, στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα του 2011, καθώς τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Το ανεβασμένο κλίμα τονώθηκε περαιτέρω από τα σχόλια του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για την «αξιοσημείωτα θετική» προοπτική της οικονομίας.

Ο συνδυασμός ισχυρών δεδομένων και αισιόδοξων τοποθετήσεων έστειλε τον δείκτη δολαρίου στα 96,1, στο πιο υψηλό επίπεδο από τις 20 Αυγούστου.

Ο δείκτης δολαρίου, σήμερα, με ήπια πτώση λιγότερο από 0,1%, διαμορφώνεται στα 95,94.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν υποχωρεί 0,23% στα 114,27 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ κερδίζει 0,15% και αλλάζει χέρια στο $1,1497.

Η στερλίνα ενισχύεται 0,26% στο $1,2972.

Υπό πίεση τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών, λόγω του ισχυρού δολαρίου, με τη ρουπία Ινδίας να βυθίζεται σε νέο ιστορικό ρεκόρ και το κινεζικό γουάν να αποδυναμώνεται κατά 0,1%.

Βουτιά 2,32% για την τουρκική λίρα, με την ισοτιμία στις 6,1865 λίρες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v