Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από χαμηλό έξι εβδομάδων ανακάμπτει το ευρώ

Η αβεβαιότητα του ιταλικού χρέους, τα δημοσιονομικά σχέδια και οι μελλοντικοί δεσμοί με την Ευρώπη έχουν φέρει νευρικότητα στις αγορές τελευταία και εντάσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες. Απώλειες για την τουρκική λίρα, μετά τον πληθωρισμό.

Σε θετικό έδαφος το ευρώ την Τετάρτη, μετά τις πληροφορίες που θέλουν την Ιταλία να σχεδιάζει μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια. Οι επενδυτές πάντως προβλέπουν ότι η άνοδος δεν θα κρατήσει πολύ.

Η αβεβαιότητα του ιταλικού χρέους, τα δημοσιονομικά σχέδια και οι μελλοντικοί δεσμοί με την Ευρώπη έχουν φέρει νευρικότητα στις αγορές τελευταία, καθώς και εντάσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Το ευρώ δέχθηκε πλήγμα τις προηγούμενες ημέρες, υποχωρώντας σε χαμηλό έξι εβδομάδων μετά τις δηλώσεις βουλευτή της Λέγκας για το πόσο καλύτερα θα ήταν η χώρα εάν επέστρεφε στο δικό της νόμισμα.

Την Τετάρτη, το ενιαίο νόμισμα κερδίζει έδαφος. Με ημερήσια κέρδη 0,16% έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο $1,1567.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν ενισχύεται (+0,12%) στα 113,80 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα επίσης κινείται ανοδικά (+0,16%) στο $1,3001.

Ο δείκτης δολαρίου, με απώλειες μικρότερες του 0,1%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 95,43.

H τουρκική λίρα χάνει 0,8%, στις 6,0328 λίρες ανά δολάριο, ύστερα από τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, ο οποίος ανήλθε στο 24,5% τον Σεπτέμβριο.

«Το γεγονός ότι η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να ηρεμήσει τους εταίρους στην ΕΕ μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό δικαιολογεί μία θετική αντίδραση προς το ευρώ», σημειώνει ο Thu Lan Nguyen, αναλυτής FX της Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v