Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για το Brexit ρίχνουν τη στερλίνα

Πτώση 0,3% για τη βρετανική λίρα. Οι διαπραγματευτές Βρετανίας και ΕΕ διέκοψαν προσωρινά τις συνομιλίες τους για τη συμφωνία εξόδου από το μπλοκ και θα αναμένουν την έκβαση της Συνόδου στα μέσα της εβδομάδας. Υποχωρεί το ευρώ.

Οι ανησυχίες για το Brexit ρίχνουν τη στερλίνα

Ισχυροποιείται το δολάριο έναντι της στερλίνας και του ευρώ τη Δευτέρα.

Οι ανεπιτυχείς προσπάθειες για την εξασφάλιση της συμφωνίας για το Brexit ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύουν τις επιλογές των επενδυτών παγκοσμίως για νομίσματα ασφαλών καταφυγίων.

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέκοψαν προσωρινά τις συνομιλίες τους και θα αναμένουν την έκβαση της Συνόδου της ΕΕ στα μέσα της εβδομάδας πριν από οποιαδήποτε επανάληψη των διαπραγματεύσεων, ανέφεραν τέσσερις πηγές της ΕΕ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Παρά τις εποικοδομητικές και εντατικές διαπραγματεύσεις, ορισμένα σημαντικά θέματα παραμένουν άλυτα» επισήμανε ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ. 

Το ευρώ με οριακές διακυμάνσεις αλλάζει χέρια στο $1,1558, το δολάριο σε σχέση με το γεν υποχωρεί 0,24% στα 111,93 γεν ανά δολάριο, ενώ η βρετανική λίρα με πτώση 0,2% τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,3114.

Ο δείκτης δολαρίου με αρνητική κίνηση μικρότερη του 0,1% φτάνει στα 95,28. 

Πτώση 0,5% για την τουρκική λίρα, με την ισοτιμία στις 5,8424 λίρες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v