Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αμερικανικά yields ενισχύουν το δολάριο

Παρά τον «αγώνα» του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ και της στερλίνας τις τελευταίες ημέρες, έχει ενδυναμωθεί έναντι νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, οδηγώντας το κινεζικό γουάν σε χαμηλό δύο μηνών.

Σε υψηλά σημεία κινείται το δολάριο την Τρίτη, καθώς οι ισχυρές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων δίνουν ώθηση στους αγοραστές του νομίσματος.

Οι επενδυτές γίνονται πιο αισιόδοξοι για τη βραχυπρόθεσμη προοπτική του δολαρίου, ιδιαίτερα έναντι των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών (ΕΜ).

Παρά τον «αγώνα» του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ και της στερλίνας τις τελευταίες ημέρες, έχει ενδυναμωθεί έναντι νομισμάτων ΕΜ, οδηγώντας το κινεζικό γουάν σε χαμηλό δύο μηνών.

«Το outlook του δολαρίου συνεχίζει να είναι ισχυρό έναντι νομισμάτων αναδυόμενων αγορών καθώς αναμένονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων αλλά και λόγω της σινοαμερικανικής εμπορικής διαμάχης», σημειώνει ο Piotr Matys, αναλυτής συναλλάγματος της Rabobank, στο Λονδίνο.

Έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ο δείκτης δολαρίου σημειώνει ήπιες διακυμάνσεις, στα 95,01. Είχε υποχωρήσει 1,2% στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις, φτάνοντας σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Κέρδη 0,32% για το δολάριο έναντι του γεν, με την ισοτιμία στα 112,13 γεν ανά δολάριο.

Ανοδική κίνηση για το ευρώ (+0,1%), μετά την έγκριση από το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο του προϋπολογισμού, αν και γενικά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στο $1,1592. 

Η στερλίνα με άνοδο 0,27% αλλάζει χέρια στο $1,3187, παρά τις αυξανόμενες φωνές που κάνουν λόγο για πιθανό σενάριο μη συμφωνίας στο Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v