Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το διχασμένο Κογκρέσο ρίχνει το δολάριο

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επικράτηση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκήρυξη των πολιτικών του Αμερικανού Προέδρου, οι οποίες έχουν δώσει ώθηση στην εταιρική ανάπτυξη.

Το διχασμένο Κογκρέσο ρίχνει το δολάριο

Αποδυναμώνεται το δολάριο, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην απόκτηση ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Δημοκρατικό Κόμμα. Το γεγονός οδηγεί στην ενδυνάμωση του κόμματος με εξουσίες που θα μπορούν να μπλοκάρουν την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ένα χωρισμένο Κογκρέσο μπορεί προσωρινά να ρίξει το δολάριο καθώς η απόκτηση της Βουλής των Αντιπροσώπων θεωρείται ως αποκήρυξη των πολιτικών του Αμερικανού Προέδρου και των πολιτικών που έχουν δώσει ώθηση στην εταιρική ανάπτυξη.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,33% στα 95,75. Το δολάριο χάνει 0,25% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στο €1,1456 δολάριο. Απώλειες και σε σχέση με τη στερλίνα (-0,24%), στο £1,313 δολάριο. Έναντι του γεν το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,32%, στα 113,07 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v