Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λονδίνο και Ρώμη περιορίζουν τα κέρδη του ευρώ

Σήμερα λήγει η διορία που έχει η Ιταλία για να στείλει τα νέα δημοσιονομικά σχέδια της στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, οι διαπραγματευτές του Brexit εργάζονται νύχτα-μέρα για να κλείσει η συμφωνία εξόδου από το μπλοκ.

Ξεφεύγει από το χαμηλό 16 μηνών το ευρώ την Τρίτη, αν και παραμένουν οι ανησυχίες για τις προτάσεις της Ιταλίας όσον αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας. Το κλίμα επιβαρύνει και η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit.

Σήμερα λήγει η διορία που έχει η Ρώμη για να στείλει τα νέα δημοσιονομικά σχέδια της στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός και οι διαπραγματευτές του Brexit εργάζονται νύχτα-μέρα για να κλείσει η συμφωνία εξόδου από το μπλοκ.

Η Τερέζα Μέι πάντως δήλωσε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο», ενώ ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Ντέηβιντ Λίντινγκτον σημείωσε ότι «είμαστε σε απόσταση αναπνοής».

Το ευρώ με κέρδη 0,3% φτάνει στο $1,1252, το δολάριο σε σχέση με το γεν ενισχύεται 0,15% στα 114,02 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα κινείται ανοδικά κατά 0,55% στο $1,2922 ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,2% στα 97,45.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v