Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το αισιόδοξο guidance της Fed ενισχύει το δολάριο

Παρά την απότομη πτώση του μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ την Τρίτη, ανακάμπτει την Παρασκευή παίρνοντας στήριξη από την ισχυρή αμερικανική οικονομία και την προσδοκία αύξησης επιτοκίων.

Σε υψηλό 16 μηνών κατευθύνεται το δολάριο μετά την απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και να επιβεβαιώσει τη σφιχτή νομισματική στάση της, με τους επενδυτές να αναμένουν μία νέα αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο, την τέταρτη της φετινής χρονιάς.

Ο δείκτης δολαρίου με κέρδη 0,2% φτάνει στα 96,82, έναντι του ευρώ ενισχύεται 0,12% με την ισοτιμία στο €1,1351 δολάριο και έναντι της στερλίνας κερδίζει 0,32%, στο £1,3019 δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί έναντι του γεν στα 113,82 γεν ανά δολάριο.

Παρά την απότομη πτώση του δολαρίου μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης, ανακάμπτει την Παρασκευή παίρνοντας στήριξη από την ισχυρή αμερικανική οικονομία και την προσδοκία αύξησης επιτοκίων.

«Η αγορά εργασίας συνεχίζει να ενισχύεται και η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό» επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών (FOMC).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v