Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά για τη στερλίνα μετά το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών

Η βρετανική λίρα με πτώση κατά 1,33% τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,2818. Την παραίτηση τους υπέβαλαν σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit και ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Βουτιά για τη στερλίνα μετά το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών

Βροχή πέφτουν οι παραιτήσεις υπουργών στη Βρετανία.

O βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ράαμπ υπέβαλε την παραίτηση του. Είχε αναλάβει το καλοκαίρι, μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις.

Το ρυθμιστικό καθεστώς που προτείνεται για τη Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί πολύ πραγματική απειλή για την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του υπουργού αρμόδιου για τη Βόρεια Ιρλανδία, του συντηρητικού Σέλις Βάρα, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit.

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση», εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η βρετανική λίρα με πτώση κατά 1,33% τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,2818. 

To ευρώ με ήπιες θετικές κινήσεις αλλάζει χέρια στο $1,1314, το δολάριο σε σχέση με το γεν υποχωρεί 0,24% στα 113,34 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται λιγότερο από 0,1% στα 97,06.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v