Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το ευρώ με το βλέμμα στα ιταλικά δημοσιονομικά σχέδια

Στο προσκήνιο η σημερινή συνεδρίαση του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να εξετάζεται μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό. Ενισχύεται η στερλίνα.

Αλλαγές στον προϋπολογισμό της φέρεται να ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση. Στη σημερινή της συνεδρίαση αναμένεται να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Το γεγονός θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρώμη και τις Βρυξέλλες για να αποφευχθεί η πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας.

Στο άκουσμα της είδησης, το χρηματιστήριο στο Μιλάνο ενισχύεται 3% ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 19 μονάδες βάσης.

Το ευρώ με κέρδη 0,35% διαμορφώνεται στο $1,1379, το δολάριο έναντι του γεν ενισχύεται 0,26% στα 113,24 δολάρια, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,22% στα 96,72.

Κέρδη για τη στερλίνα (+0,35%), με την ισοτιμία στο $1,2836. Οι ευρωπαίοι ηγέτες επικύρωσαν την Κυριακή τη συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ όπως και αυτή για τη μελλοντική τους σχέση. Επόμενος σταθμός για την Τερέζα Μέι είναι η έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v