Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στις αποδόσεις ελληνικών και ιταλικών ομολόγων

Το επιτόκιο του 10ετούς ιταλικού υποχωρεί 19 μονάδες βάσης, μετά τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να συζητάει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα. Πτώση 17 μ.β. στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Βουτιά στις αποδόσεις ελληνικών και ιταλικών ομολόγων

Κάτω από τις 300 μονάδες βάσης περνάει το spread ιταλικού-γερμανικού 10ετούς ομολόγου. Με πτώση κατά 20 μονάδες σε σύγκριση με την Παρασκευή, διαμορφώνεται στις 290 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού υποχωρεί στο 3,22%, μετά τις πληροφορίες που θέλουν την ιταλική κυβέρνηση να συνεδριάζει απόψε για να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Το γεγονός θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρώμη και τις Βρυξέλλες για να αποφευχθεί η πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας. 

«Εάν, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί λίγο, δεν είναι σημαντικό», δήλωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο, επικεφαλής του κινήματος των 5 Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, «το θέμα δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι πολίτες», σημείωσε στο Radio Radicale, επαναλαμβάνοντας την σημασία της θέσπισης κοινωνικού εισοδήματος για τους φτωχότερους, της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τις συντάξεις ώστε να επιτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και η αποζημίωση των μικροκαταθετών που επλήγησαν από την πτώχευση τραπεζών.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 0,36%.

Μεγάλη πτώση σημειώνεται και στα επιτόκια των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς υποχωρεί δεκαεπτά μονάδες βάσης, στο 4,38%, του 7ετούς υποχωρεί κατά 17 μ.β. στο 4,01% και του 5ετούς κατά έντεκα μ.β. σε χαμηλό δύο εβδομάδων, στο 3,35%.

To επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 1,60%, του βρετανικού 10ετούς ενισχύεται 2 μ.β. στο 1,39% ενώ του ιρλανδικού αντίστοιχου τίτλου κινείται σταθεροποιητικά στο 1%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v