Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το δολάριο με το βλέμμα στην G20

Οι συνομιλίες Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να καθορίσουν αν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ τους θα κορυφωθούν ακόμη περισσότερο. Hπιες αρνητικές κινήσεις για την τουρκική λίρα, πτώση για το ρούβλι.

Ανοδικά το δολάριο με το βλέμμα στην G20

Ενδυναμώνεται το δολάριο την Παρασκευή, καθώς οι αγορές αναμένουν, μάλλον νευρικά, το αποτέλεσμα των συνομιλιών ανάμεσα στους ηγέτες των δύο πιο δυνατών οικονομιών του κόσμου, στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή.

Οι συνομιλίες Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να καθορίσουν αν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ τους θα κορυφωθούν ακόμη περισσότερο.

Οι συζητήσεις θα μπορούσαν επίσης να καθορίσουν την κατεύθυνση του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο έχει κερδίσει περισσότερο από 5% έναντι των ανταγωνιστών του φέτος, με υποστήριξη από τις ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις.

Επίπτωση θα έχουν και σε νομίσματα ευαίσθητα στο εμπόριο, όπως τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Οι επενδυτές εμφανίζονται να είναι υπέρ του δολαρίου. Το ευρώ υποχωρεί 0,3% στο $1,365, η στερλίνα, με ίδιες απώλειες, φτάνει στο $1,2753, το δολάριο Αυστραλίας διολισθαίνει 0,3% επίσης, στο $0,7296, ενώ το δολάριο κερδίζει οριακά και έναντι του γεν, με την ισοτιμία στα 113,53 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ υποχωρεί και έναντι του γεν (-0,2%), στα 129,02 γεν ανά ευρώ.

Ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται ανοδικά κατά 0,2%, στα 96,99.

Ηπιες αρνητικές κινήσεις για την τουρκική λίρα (-0,07%), με την ισοτιμία στις 5,1677 λίρες ανά δολάριο, υποχωρεί 1% το ρούβλι, στα 66,9342 ρούβλια ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v