Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τη στερλίνα με το βλέμμα στο Ευρωδικαστήριο

Βουλευτές από τη Σκωτία αναζητούσαν νομική λύση στο εάν και κατά πόσο το αίτημα της Μ. Βρετανίας υπό το Άρθρο 50 για να αποχωρήσει από την ΕΕ θα μπορούσε μονομερώς να ανακληθεί, πριν τη διορία για την έξοδο. Θετική η γνώμη, αναμένεται η απόφαση.

Κέρδη για τη στερλίνα με το βλέμμα στο Ευρωδικαστήριο

O νομικός σύμβουλος του κορυφαίου δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης σημείωσε την Τρίτη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ακυρώσει το Brexit, χωρίς να ζητήσει άδεια από τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Μία ομάδα Σκωτσέζων βουλευτών αναζητούσε νομική λύση στο εάν και κατά πόσο το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου υπό το Άρθρο 50 για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε μονομερώς να ανακληθεί, πριν τη διορία για την έξοδο από το μπλοκ (29 Μαρτίου 2019).

Όπως μεταδίδει το CNBC, το Άρθρο 50 επιτρέπει σε μία χώρα να ενεργοποιήσει τη διαδικασία που τη βγάζει εκτός της πολιτικής και οικονομικής ένωσης. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι το επικαλέστηκε τον Μάρτιο του 2017.

Ο νομικός σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εξέδωσε την Τρίτη μία μη δεσμευτική γνώμη υπέρ της μονομερούς ακύρωσης του Αρθρου 50. Η τελική απόφαση ωστόσο θα δοθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

* Στο άκουσμα της είδησης, η στερλίνα φτάνει στο 1,28 δολάριο, με κέρδη 0,6%.

* Το ευρώ με άνοδο κατά 0,39% διαμορφώνεται στο $1,1398.

* Το δολάριο σε σχέση με το γεν υποχωρεί 0,7% στα 112,80 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,4% στα 96,55. 

* Η τουρκική λίρα χάνει 1,09%, στις 5,3077 λίρες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v