Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία για εβδομαδιαία πτώση το δολάριο

Στο επίκεντρο των επενδυτών η στάση που θα κρατήσουν οι αξιωματούχοι της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας μετά την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (18-19 του μηνός), η οποία θα είναι η τέταρτη φέτος.

Σε πορεία για εβδομαδιαία πτώση το δολάριο

Το δρόμο για εβδομαδιαίες απώλειες παίρνει το δολάριο, μετά τη μεγάλη πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι υποψίες ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ίσως πατήσει φρένο στον τριετή κύκλο αυξήσεων επιτοκίων αντισταθμίστηκαν από τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Οι προσδοκίες για παύση των αυξήσεων από τη Fed πήραν ώθηση από τα σχόλια του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος σημείωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι τα επιτόκια έχουν φτάσει κοντά σε ένα ουδέτερο σημείο, γεγονός που εκλαμβάνεται ως σήμα για επιβράδυνση των ανοδικών κινήσεων.

Αυτές οι ελπίδες έλαβαν νέα ώθηση μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι της Τράπεζας εξετάζουν αν θα δώσουν σήμα για στάση αναμονής μετά από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (18-19 του μηνός), η οποία θα είναι η τέταρτη φέτος.

Ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται 0,14% στα 96,91, το ευρώ υποχωρεί 0,1% στο $1,1368, το δολάριο έναντι του γεν κερδίζει 0,15% στα 112,84 γεν ανά δολάριο ενώ η στερλίνα κινείται αρνητικά (-0,21%) στο 1,2755 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v